Μοσχαράκι κρασάτο στην γάστρα με δαμάσκηνα

μερίδες 5
Χρόνος Προετοιμασίας 10’
Χρόνος ψησίματος 2 ώρες

  • 1 κιλό μοσχάρι (χτένι σπάλας, ποντίκι, ή ουρά) κομμένο σε μπουκιές
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 8 κρεμμύδια στιφάδου ολόκληρα
  • 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 κλωνάρια σέλερι κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φλ. τσαγιού μανιτάρια κομμένα στη μέση
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
  • 1 ποτήρι ζωμός κρέατος ή νερό
  • 12 δαμάσκηνα απυρήνωτα
  • λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  
Πασπαλίζω το μοσχάρι με αλεύρι. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά τα υλικά.
Στην γάστρα μου βάζω τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλερι, τα μανιτάρια, το σκόρδο και ανακατεύω καλά. Από πάνω βάζω το κρέας και μπήγω το δαφνόφυλλο και το θυμάρι. Προσθέτω τα δαμάσκηνα και περιχύνω με το κρασί και το ζωμό. Σκεπάζω τη γάστρα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 1 ώρα και 45΄. Αφαιρώ το καπάκι και συνεζίω το ψήσιμο για 15΄. Πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αν η σάλτσα μου δεν έχει πήξει την βάζω σε μικρή κατσαρόλα και βράζω για 6-7’ σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: