Μοσχάρι με μανιτάρια και κασέρι στην γάστρα

μερίδες 5
Χρόνος Προετοιμασίας 20’
Χρόνος ψησίματος 45’ 

 

  • 1 κιλό μοσχάρι από σπάλα, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 κιλό μανιτάρια κομμένα στην μέση
  • 6 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 250 γρ κασέρι, τριμμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • μερικά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κουταλιά ξερό θυμάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρω το κρεμμύδι μαζί με το κρέας στο ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσουν ελαφρώς, προσθέτω τα μανιτάρια και ανακατεύω. Ρίχνω τη ντομάτα και αφήνω να πάρει βράση. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το θυμάρι. Αδειάζω το περιεχόμενο του τηγανιού σε γάστρα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνου στους 170°C, για μισή ώρα περίπου.

Το βγάζω από το φούρνο, ρίχνω το μισό τριμμένο κασέρι και ανακατεύω. Πασπαλίζω με το άλλο μισό και το ξαναβάζω στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμη. Το σερβίρω ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: