Εύκολο μοσχάρι με πολύχρωμες πιπεριές

μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Χρόνος Μαγειρέματος: 90’

  • 1.200 γραμμ. μοσχάρι (χτένι σπάλας, ποντίκι, στρογγυλό) κομμένο σε μεριδούλες
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 πιπεριές πολύχρωμες σε λωρίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ροδίζω το κρέας μου στην κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο για 6΄-7΄.
Προσθέτω το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρω για 5’΄. Σβήνω με το κρασί κι αφήνω να βράσει γιαι 2΄-3΄ σε δυνατή φωτιά. 
Προσθέτω την ντομάτα και σιγοβράζω το κρέας για 1 ώρα και 30΄, μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί, προσθέτω ελάχιστο νερό. Όταν το κρέας θα είναι σχεδόν έτοιμο, ζεσταίνω σε βαθύ τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρω τις πιπεριές για 4΄-5.. Πασπαλίζω με το μαϊντανό.
Προσθέτω τις πιπεριές στο κρέας, αλατοπιπερώνω και βράζω για λίγα λεπτά ακόμα για να δέσουν τα αρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: