Μοσχάρι με σάλτσα μουστάρδας, μυρωδικά και πομοντόρια

μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 5’
Χρόνος Μαγειρέματος 210’ 
  • 1,2 κιλά μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε μπουκιές
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 μέτρια κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • 1 μπουκάλι (750 ml) λευκό ξηρό κρασί (Μοσχοφίλερο ή Chardonnay)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένο στη μέση
  • 400 γρ. ντοματίνια σαντορίνης
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μυρωδικά
  • 2-3 κλωνάρια μαϊντανός
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι ή λίγο ξερό
  • 1 δαφνόφυλλο
  • λίγο εστραγκόν
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρω το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτω και σοτάρω τα κρεμμύδια για 5’. Σβήνω με το κρασί και περιμένω μέχρι να αρχίσει να βράζει. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 8-10 λεπτά μέχρι τα υγρά να μειωθούν στο μισό. Προσθέτω την μουστάρδα και ανακατεύω για να διαλυθεί. Ρίχνω το σκόρδο και τα πομοντόρια. Βάζω τα μυρωδικά σε ένα τουλμπάνι και τα ρίχνω στην κατσαρόλα.
Προσθέτω το σοταρισμένο κρέας με όλους τους χυμούς που έχει αποβάλει στην πιατέλα. Αλατοπιπερώνω. Σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για 2 ώρες, ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας. Αφαιρώ τα μυρωδικά και με τρυπητή κουτάλα μεταφέρω το κρέας σε πιατέλα και σκεπάζω. Συνεχίζω το βράσιμο της σάλτσας μέχρι να πυκνώσει και να μειωθεί ο όγκος της κατά το 1/3, περίπου ακόμα 10΄. Ρίχνω ξανά το κρέας στη σάλτσα που έχει δέσει και ανακατεύω ελαφρά. Το σερβίρω με ρύζι ή πουρέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: