Πικάντικα Χοιρινά φιλετάκια με soy sauce

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος αναμονής: 3 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος: 15’

 

  • 2 χοιρινά φιλετάκια σε κομματάκια (περίπου 700 γρ.)
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 6 κ.σ. soy sauce
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. γούστερ σος
  • 2 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 φλ. ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
Βάζω τα φιλετάκια, το σκόρδο, τη φούστερ σος, την σόγια σος, τη ζάχαρη, τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά σε ένα μπολ. Τα αφήνω να μαριναριστούς για 3 ώρες στο ψυγείο. Σοτάρω πρώτα το κρέας για 6 λεπτά από την κάθε πλευρά και στην συνέχεια ρίχνω τον ζωμό και την μαρινάδα. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. Διαλύω το κόρω φλάουρ σε δύο κουταλιές νερό και το προσθέτω στο κρέας. Ανακατεύω για 1 λεπτό μέχρι να γυαλίσει η σάλτσα και σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: