Σκορδάτα μπιφτέκια ψαριού

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος αναμονής: 3-4 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 15’

 

  • 1 κιλό φιλέτα ψαριού ή μπακαλιάρο ξεκοκαλισμένο ή πέρκα ή άλλο μεγάλο ψάρι χωρίς κόκαλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ψωμί μπαγιάτικο ολικής άλεσης αλεσμένο
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κ.σ. λευκό κρασί
  • 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • ¼ φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 φλ. σιμιγδάλι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
Λιώνω στο μπλέντερ το ψάρι. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζω το ψάρι και προσθέτω το ελαιόλαδο, το κρεμμυδάκι, το ψωμί, τα αβγά, το κορν φλάουρ, τον μαϊντανό, το λεμόνι, το αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Το ζυμώνω για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Βουτάω ένα κουτάλι σε κρύω νερό, παίρνω δύο κουταλιές από το μείγμα και το περνάω από το σιμιγδάλι. Το τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα που έχω απλώσει πάνω σε ταψί. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω όλα τα μπιφτέκια. Τα πιέζω από πάνω να λεπτύνουν αρκετά και τα αφήνω στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή 1 βράδυ. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 170 βαθμούς στο γκριλ έχοντας αφήσει μέσα την λαμαρίνα στην οποία θα τα τοποθετήσω για να ζεσταθεί καλά. Ψήνω για 6-8 λεπτά από κάθε μεριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: