Ρεβυθάδα συφνέικη στην γάστρα

Καλή η gourmet κουζίνα αλλά τα ελληνικά παραδοσιακά φαγητά είναι άλλο πράγμα!

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος αναμονής: 12 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος: 8-12 ώρες

  • 500 γραμμ. Ρεβύθια αποφλοιωμένα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένοπιπέρι
  • 2 κ.σ. αλεύρι 
Μουλιάζω τα ρεβύθια στο νερό και τα αφήνω για 12 ώρες να μαλακώσουν. Τοποθετώ τα ρεβύδια στην γάστρα, προσθέτω τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. Από πάνω ρίχνω το αλεύρι. Το σκεπάζω με εμφιαλωμένο νερό (2-3 εκ. πάνω από τα ρεβύθια. Με λίγο αλεύρι και νερό φτιάχνω ζυμάρι και «σφραγίζω» την γάστρα μου. Βάζω την γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 80 βαθμούς για 8-12 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: