Μύδια με ούζο και τσίλι

Χρόνος προετοιμασίας: 15’

·        1 κιλό μύδια πλυμένα
·        2 κ.σ. ελαιόλαδο
·        50 ml ούζο
·        1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
·        1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
·        2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
·        ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι. Σοτάρω το κρεμμύδι, το τσίλι, το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά. Σβήνω με το ούζο και μόλις πάρει βράση, προσθέτω τα μύδια και σκεπάζω με το καπάκι. Τα αφήνω να αχνιστούν κουνώντας κατά διαστήματα το τηγάνι για 5-6 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Πετάω τα μύδια που δεν άνοιξαν, πασπαλίζω με τον μαϊντανό και σερβίρω αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: