Χρόνος προετοιμασίας: 15’
· 1 κιλό μύδια πλυμένα
· 2 κ.σ. ελαιόλαδο
· 50 ml ούζο
· 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
· 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
· 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
· ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι. Σοτάρω το κρεμμύδι, το τσίλι, το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά. Σβήνω με το ούζο και μόλις πάρει βράση, προσθέτω τα μύδια και σκεπάζω με το καπάκι. Τα αφήνω να αχνιστούν κουνώντας κατά διαστήματα το τηγάνι για 5-6 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Πετάω τα μύδια που δεν άνοιξαν, πασπαλίζω με τον μαϊντανό και σερβίρω αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου