Ψητό χαλούμι με πικάντικο chutney

Χρόνος προετοιμασίας: 35’

  • 250 γρ. χαλούμι σε φέτες
Για το chutney
  • Ξύσμα και ψιλοκομμένη ψίχα από 3 λεμόνια
  • 1/4 κφλ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 100 γρ. ξερά βερίκοκα
  • 1 τσίλι πιπεριά
  • 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κ.γ. μαυροκούκι
  • 1 κ.σ. αλάτι
Βάζω όλα τα υλικά του chutney σε κατσαρολάκι και τα βράζω για 20’ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν σαν μαρμελάδα. Το αφήνω να κρυώσει καλά. Ψήνω το χαλούμι σε αντικολλητικό τηγάνι ή στην τοστιέρα ή στο γκριλ ή στα κάρβουνα μέχρι να λιώσει λίγο. Σερβίρω το χαλούμι τοποθετώντας δίπλα το chutney.

Δεν υπάρχουν σχόλια: