Λαχανικά με κάρι

Χρόνος προετοιμασίας: 30’

  • 2 καρότα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 πατάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 120 γρ. άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
  • ½ φλ. γάλα καρύδας
  • 1 κ.γ. κόρν φλάουρ
  • Αλάτι
  • 2 κ.σ. Σπορέλαιο
Για την πάστα κάρι
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φύλλα λάιμ
  • 1/2 λέμονγκρας ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ. ξερό λέμονγκρας
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πράσινη τσίλι πιπεριά
  • 4 κ.σ. νερό 
Βάζω όλα τα υλικά της πάστας κάρι στο multi και πολτοποιώ. Στο σπορέλαιο σοτάρω τα λαχανικά, αλατίζω, προσθέτω την πάστα κάρι και 1 φλ. νερό. Βράζω σε μέτρια φωτιά για 20’. Ανακατεύω το γάλα καρύδας με το κορν φλάουρ και το ρίχνω στο μείγμα με τα λαχανικά. Το ανακατεύω, το αφήνω να βράσει για 4-5 λεπτά και σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: