Μαρίναρισμένες χοιρινές μπριζόλες σε μέλι και μουστάρδα

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 45-50

·              4 χοιρινές μπριζόλες
·              4 κ.σ. μέλι
·              4 κ.σ. κοφτές μουστάρδα
·              ½ φλ. σπορέλαιο
·              ½ φλ. σόγια σος
·              4 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
·              3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
·              2 κ.σ. μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, μαντζουράνα)
·              10 κόκους πιπέρι σπασμένο
·              Αλάτι

Ανακατεύω το μέλι με την μουστάρδα, το σπορέλαιο, τη σόγια σος, τον χυμό πορτοκαλιού, το σκορδο, τα μυρωδικά και το πιπέρι. Αλείφω τις μπριζόλες με το μείγμα, περιχύνω το υπόλοιπο και τις αφήνω σκεπασμένες για 4-5 ώρες ή ένα βράδυ στο ψυγείο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45-50’.

Δεν υπάρχουν σχόλια: