Cheesecake λεμόνι

Xρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 40’

Για την βάση
·        250 γρ. Μπισκότα digestive
·        120 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα
·        260 γρ. τυρί κρέμα
·        50 γρ. ζάχαρη άχνη
·        3 αβγά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
·        20 γρ. αλεύρι
·        10 γρ. κορν φλάουρ
·        Ξύσμα από 1 λεμόνι
·        Χυμός από ½ λεμόνι
·        180 γρ. γάλα πλήρες

Για την βάση:
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Αλέθω τα μπισκότα στο μπλεντερ να γίνουν σκόνη. Σε ένα μπωλ ανακατεύω τα μπισκότα με το λιωμένο βούτρο και αδειάζω το μείγμα σε τσέρκι με βάση 24. εκ. Πιέζω με την παλάμη μου για να έχει η βάση παντού το ίδιο πάχος και το ψήνω για 10 λεπτά.
Για την κρέμα:
Σε ένα μπωλ ανακατεύω το τυρί με την ζάχαρη και τους κρόκους. Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύω το αλεύρι με το κορν φλάουρ, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και το γάλα. Ανακατεύω τα δύο μείγματα μεταξύ τους.
Στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάω τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τα ενσωματώνω στο προηγούμενο μείγμα μου ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζω την κρέμα πάνω στην βάση για ψήνω για 30’. Ξεφορμάρω και σερβίρω όταν κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: