Σπιτικός ζωμός κοτόπουλου

Μερίδες: για 2 λίτρα ζωμό
Χρόνος προετοιμασίας: 3,5 ώρες

 

  • 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
  • 3 λίτρα νερό
  • 1 ντομάτα κομμένη στην μέση
  • 1 πράσο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • ½ κεφάλι σκόρδο
  • 4 καρότα
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους 
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζω το νερό με τις φτερούγες. Όταν πάρει βράση ξαφρίζω. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνω την φωτιά και σιγοβράζω για 3 ώρες με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα. Κατα διαστήματα ελέγχω αν έχει σχηματιστεί αφρός και ξαφρίζω. Σουρών και το ζωμός είναι έτοιμος. Μπορώ να τον φυλάξω στην κατάψυξη για πολύ καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: