Ριζότο με σαφράν

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 30’

  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • ½ φλ. λευκό κρασί στο οποίο έχω μουλιάσει 4-5 ίνες σαφράν
  • 700 ml ζωμό κοτόπουλου (διαλύω ένα κύβο σε νερό)
  • ¼ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 25 γρ. βούτυρο παγωμένο σε μικρούς κύβους
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο. Προσθέτω το ρύζι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 5’. Σβήνω με το κρασί και ανακατεύω μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι μου. Χαμηλώνω την φωτιά, αλατίζω και προσθέτω λίγο από τον ζωμό ανακατεύοντας πολύ συχνά. Το αφήνω να βράσει για 15-20’ ρίχνοντας λίγο λίγο τον ζωμό και ανακατεύοντας πολύ συχνά. Δοκιμάζω, το ρύζι πρέπει να είναι λίγο al dente στο κέντρο. Προσθέτω την παρμεζάνα και το πιπέρι, το κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω το βούτυρο ανακατεύοντας για να λιώσει. Σερβίρω αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: