Μοσχαράκι στρογκανόφ

Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος μαγειρέματος: 40’

·        1 ½ κιλό μοσχαρίσιο κότσι σε 6 χοντρές φέτες
·        300 γρ. αλεύρι
·        1 φλ. ελαιόλαδο
·        2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
·        1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
·        ½ κιλό μανιτάρια
·        1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
·        1 κ.σ. μουστάρδα
·        1 κ.σ. Worcestershire sauce
·        2 κ.σ. γιαούρτι
·        1 φλ. κρέμα γάλακτος
·        Αλάτι
·        Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλατίζω, αλευρώνω το κρέας μου από όλες τις μεριές και τις σοτάρω καλά σε μεγάλο τηγάνι που έχω βάλει το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Βγάζω το κρέας και το αφήνω σε μία πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνω το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Τα αφήνω να σοταριστούν για 10 λεπτά. Τα βγάζω και τα αφήνω στην άκρη. Ξαναρίχνω το κρέας, προσθέτω τον πελτέ ντομάτας που έχω διαλύσει σε ένα ποτήρι νερό, την Worcestershire sauce, την μουστάρδα, αλατοπιπερώνω και το αφήνω να μαγειρευτεί για 30-40 λεπτά από την στιγμή που θα πάρει βράση. Προς το τέλος του μαγειρέματος ρίχνω και τα μανιτάρια. Σε ένα μπωλ ανακατεύω το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος και όταν η σάλτσα στο τηγάνι μου έχει δέσει ρίχνω το μείγμα του γιαουρτιού. Ανακατεύω και το σερβίρω ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: