Πιπεράτα σφολιατίνια με κεφαλογραβιέρα

Χρόνος προετοιμασίας: 30’

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 κ.σ. κόκκους ροζ πιπεριού σπασμένους
  • 1 αβγό χτυπημένο 
Αλευρώνω τον πάγκο μου και απλώνω τα φύλλα σφολιάτας τα οποία ανοίγω πιο πολύ με τον πλάστη. Τα αλείφω με αβγό και πασπαλίζω με το τυρί και το πιπέρι. Κόβω κάθε φύλλο σφολιάτας κάθετα σε 8 λωρίδες και τα κόβω και μία φορά οριζοντίως. Στρίβω την κάθε λωρίδα για να γίνει στριφτή και την μεταφέρω στο ταψί μου που έχω στρώσει λαδόκολλα. Τα αφήνω στην κατάψυξη για 10’. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: