Αφράτα μπισκοτάκια με γραβιέρα

Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος αναμονής: 30’
Χρόνος ψησίματος: 15-20’

  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 1 κοφτή κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1 αβγό
  • 2 κ.σ. μαύρο σουσάμι 
Βάζω σε ένα μπωλ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και την μαργαρίνη κομμένη σε κομμάτια. Τρίβω το μείγμα μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα. Προσθέτω την γραβιέρα, το γιαούρτι και ζυμώνω. Αν κολλάει στα χέρια προσθέτω λίγο αλεύρι. Πλάθω σε καρβελάκι, το καλύπτω σε μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο για ½ ώρα. Κόβω σε φετούλες με μαχαίρι. Βάζω τις φετούλες σε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε ταψί, πασπαλίζω με το σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20’ στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: