Σοκολατένιο κέικ με μπανάνες και αμύγδαλα

Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 55-60’

  • ½ φλ. τσαγιού αμύγδαλα ανάλατα ελαφρώς καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • 1 και ¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ φλ. κακάο σκόνη
  • 1 φλ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.γ. μπέικεν πάουντερ
  • ¼ κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
  • ¼ κ.γ. κοφτό αλάτι
  • ½ φλ. τσαγιού μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια
  • 3 αβγά
  • ½ φλ. λιωμένο βούτυρο
  • 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
  • 1 βανίλια 
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύω το αλεύρι, το κακάο, την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, το αλάτι και την βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο μίξερ ρίχνω τις μπανάνες, το βούτυρο, τα αβγά και ανακατεύω ελαφρά (για να μην μαυρίσουν οι μπανάνες) μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνω το μείγμα της μπανάνας στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτω την σοκολάτα. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς, βουτυρώνω και αλευρώνω μία μεγάλη φόρμα κέικ και ρίχνω το μείγμα μου που ψήνω για 55-60’.

Δεν υπάρχουν σχόλια: