Μερίδες: 12-14 μπουρεκάκια
Χρόνος προετοιμασίας:
Χρόνος ψησίματος
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 αβγό χτυπημένο
- 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
- ¼ λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 κολοκύθι σε λεπτά μπαστουνάκια
- 1 καρότο σε λεπτά μπαστουνάκια
- 8 μανιτάρια άσπρα σε λεπτές φέτες
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. κόλιανδρο
- 6 κ.σ. soy sayce
- Σουσάμι για το πασπάλισμα
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνω 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρω όλα τα λαχανικά για 5’. Προσθέτω την soy sauce και τον κόλιανδρο, ανακατεύω και αφήνω σε χαμηλή φωτιά άλλα 7-8 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω να κρυώσει η γέμιση.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170 βαθμούς. Απλώνω τα φύλλα στον πάγκο και τα κόβω στην μέση κάθετα. Λαδώνω κάθε φύλλο, βάζω μία κουταλιά γέμιση κατά μήκος και διπλώνω μία δύο φορές. Διπλώνω τις άκρες και φτιάχνω ρολάκι. Αλείφω στα διπλώματα με αβγό για να κολλήσουν. Συνεχίζω μέχρι να ετοιμάσω όλα τα ρολά. Τα βάζω στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρί, πασπαλίζω με ελαιόλαδο και σουσάμι και ψήνω για 35’.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου