μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Υλικά για τα σουτζουκάκια
Υλικά για την σάλτσα ντομάτα
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Υλικά για τα σουτζουκάκια
· 1 κιλό κιμά αρνίσιο (ή μισό αρνίσιο και μισό μοσχαρίσιο)
· 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
· 1 κρεμμύδι ξερό μικρό ψιλοκομμένο
· 200 γρ. ψίχα ψωμιού μπαγιάτικου μουλιασμένο σε γλυκό κρασί
· 2 κ.σ. κύμινο
· 4 κ.σ. ελαιόλαδο
· 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
· 1 αβγό
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
· Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
· ½ φλ. ελαιόλαδο
· 1 κρεμμύδι ξερό μικρό ψιλοκομμένο
· 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
· 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
· 2 κ.σ. κύμινο
· 500 γρ. ντοματάκια κονκασέ περασμένο από το Multi
· 1 κ.σ. ζάχαρη
· 1 ξυλαράκι κανέλας
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την σάλτσα:
Σε μία φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο, σοτάρω τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τον πελτέ ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Ρίχνω την κανέλα, το κύμινο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτω τα ντοματάκια κονκασέ, ½ ποτήρι νερό, την ζάχαρη και αλατοπιπερώνω. Ανακατεύω, χαμηλώνω την φωτιά και αφήνω να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Για τα σουτζουκάκια:
Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνω όλα τα υλικά και ζυμώνω για περίπου 10-15 λεπτά. Πλάθω σε μακρόστενα σουτζουκάκια. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνω αρκετό ελαιόλαδο μέχρι να καλύπτει τα σουτζουκάκια μέχρι την μέση. Τα περνάω από το αλεύρι, τα τινάζω να φύγει το περίσσειο αλεύρι και τα τηγανίζω για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα μεταφέρω στην κατσαρόλα με την σάλτσα και σιγομαγειρεύω το φαγητό μου για 15 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου