Μπουτάκια κοτόπουλου με πετιμέζι ροδιού

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος αναμονής: 4-5 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος: 50’

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • ½ φλ. soy sauce
  • 3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • ¼ φλιτζ. γουόστερ σος
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ.σ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 10 κόκκοι πιπέρι σπασμένο
  • 6 κ.σ. πετιμέζι ροδιού
  • Αλάτι
 Ανακατεύω την soy sauce, την ζάχαρη, τη γουόστερ σος, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το θυμάρι και το πιπέρι. Αλείφω το μείγμα στο κοτόπουλο, αδειάζω το υπόλοιπο από πάνω και τα αφήνω να μαριναριστούν για 4-5 ώρες ή ένα βράδυ στο ψυγείο καλυμένα με μεμβράνη. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40-45’. Όταν ψηθούν τα περιχύνω με το πετιμέζι ροδιού και τα ξαναβάζω στο φούρνο για άλλα 5’.

Δεν υπάρχουν σχόλια: