μερίδες: 4
χρόνος προετοιμασίας: 25’
χρόνος προετοιμασίας: 25’
· 500 γρ. παπαρδέλες
· Τις φουντίτσες από 1 μικρό μπρόκολο
· 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
· 5 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
· 4 καπνιστές χοιρινές μπριζόλες σε μικρά κυβάκια
· 1 κ.γ. δεντρολίβανο
· 10 λιαστές ντομάτες σε λωρίδες
· 1 σφηνάκι γλυκό κρασί
· 2 κ.σ. μαϊντανό
· 150 γρ. καπνιστό τυρί Μετσοβόνε τριμμένο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζω στην κατσαρόλα μου νερό και αλάτι και μόλις βράσει το νερό ζεματάω για 5-6 λεπτά το μπρόκολο. Βράζω τις παπαρδέλες μου σε αρκετά αλατισμένο νερό όπου έχω ρίξει και τον κρόκο κοζάνης.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρω το κρεμμύδι, τα κυβάκια της μπριζόλας και το δεντρολίβανο. Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτω το μπρόκολο, τις λιαστές ντομάτες ανακατεύω καλά και σβήνω με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνω τις παπαρδέλες και ανακατεύω. Πασπαλίζω με τον μαϊντανό, το μετσοβόνε και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου