Παραδοσιακά αφράτα κεφτεδάκια

Μερίδες: 20-24 κεφτεδάκια
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 16’

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος με το λίπος του
  • 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο με τους χυμούς του
  • 1 αβγό
  • Την ψίχα από 2 φέτες ψωμί (70-80 γρ) μουλιασμένη και στυμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1-2 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1-2 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το αλεύρωμα
  • Αφθονο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 
Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ και ζυμώνω καλά για τουλάχιστον 10-15 λεπτά. Σκεπάζω το μείγμα με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει. Το βγάζω από το ψυγείο και πλάθω σφαιρικούς κεφτέδες σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού, τους αλευρώνω και τους τινάζω να φύγει το περιττό αλεύρι για να μην απορροφήσει τα υγρά του κιμά και σφίξουν τα κεφτεδάκια.
Βάζω στο τηγάνι άφθονο ελαιόλαδο που καλύπτει τουλάχιστον μέχρι την μέση τους κεφτέδες και αφού κάψει τους ρίχνω λίγους-λίγους για να μην πέσει η θερμοκρασία και δεν κάνουν καλή κρούστα. Πρέπει να έχουν αρκετή απόσταση ο ένας από τον άλλο. Σε 2-3 λεπτά, μόλις κάνουν κρούστα, τους γυρίζω για άλλα 2-3 λεπτά. Τους βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνω σε απορροφητικό χαρτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: