Φιλέτο με μανιτάρια σβησμένο με ουίσκι

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 30’

·        4 φιλέτα από μοσχάρι σε λεπτές φέτες (σύνολο 800 γρ.)
·        400 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα.
·        1 σκελίδα σκόρδο
·        1 ποτήρι λικέρ ουίσκι
·        100 ml ζωμό λαχανικών
·        1 κ.γ. κορν φλάουρ
·        4 κ.σ. βούτυρο
·        2 κ.σ. ελαιόλαδο
·        αλάτι
·        φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ένα τηγάνι λιώνω 3 κουταλιές βούτυρο  και σοτάρω τα μανιτάρια και το σκόρδο για 5’ ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σβήνω τη φωτιά και αλατοπιπερώνω.
Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι λιώνω 1 κουταλιά βούτυρο και 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίζω τα φιλέτα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Περιχύνω με το ουίσκι και όταν εξατμιστεί λίγο, αλατοπιπερώνω. Σβήνω τη φωτιά και βγάζω τα φιλέτα από το τηγάνι.
Με μια ξύλινη σπάτουλα, ξύνω τον πάτο του τηγανιού. Λιώνω 1 κουταλάκι κορν φλάουρ στο ζεστό ζωμό και το ρίχνω στο τηγάνι. Ανάβω τη φωτιά και ανακατεύω, αφήνοντας τη σάλτσα να πάρει μια βράση.
Βάζω τα φιλέτα και τα μανιτάρια στο τηγάνι, ανακατεύω και αφήνω το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας 1-2 φορές.
Σερβίρω τα φιλέτα μου ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: