Ρυζόγαλο

  • 1 λίτρο φρέσκα γάλα
  • 1 ποτήρι του νερού ρύζι γλασέ
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • φλούδα από λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
  • κανέλα 
Πλένω το ρύζι και το βράζω με λίγο νερό. Αφού πιει το νερό του, ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα το γάλα και τη φλούδα λεμονιού και το αφήνω να σιγοψήνεται. Όταν αρχίζει το ρύζι και μαλακώνει ρίχνω μέσα τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ διαλυμένο σε λίγο γάλα και το ανακατεύω συνεχίζοντας το βράσιμο, ώσπου να γίνει αραιός χυλός. Σερβίρω το ρυζόγαλο σε μπολ και όταν κρυώσει το πασπαλίζω με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: