Καραμελωμένες μπουκιές κοτόπουλου

Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 30’

 

  • 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ¼ φλ. soy sauce
  • ¼ φλ. καστανή ζάχαρη 
Ρίχνω το μισό ελαιόλαδο σε τηγάνι με καπάκι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτω το κοτόπουλο και το γυρίζω για να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές. Το βγάζω και κατεβάζω τη θερμοκρασία. Προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5’. Ξαναρίχνω το κοτόπουλο, το πιπέρ και την soy sauce. Βάζω το καπάκι και σιγοβράζω για 10’, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ανεβάζω πάλι την θερμοκρασία, ρίχνω την ζάχαρη και αφήνω για άλλα 5’.

Δεν υπάρχουν σχόλια: