Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 16’
- 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς με λίπος περίπου 20% (κιλότο, λάπα, ή σπάλα)
- 2 αβγά
- 2 ντομάτες ξεφλουδιασμένες και ξεσποριασμένες
- Την ψίχα από 3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζω όλα τα υλικά και ζυμώνω δυνατά για περίπου ένα τέταρτο, βρέχοντας τα χέρια μου κατά διαστήματα. Αφήνω το μείγμα σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει. Στη συνέχεια τα πλάθω σε ισομεγεθή μπιφτέκια, λαδώνοντας κατά διαστήματα τα χέρια μου. Τα ψήνω στο γκριλ του φούρνου στους 200 βαθμούς για 7-8 λεπτά από κάθε μεριά ή ακόμα καλύτερα στα κάρβουνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου