Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Χρόνος αναμονής: 12 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος: 4 ώρες
· ½ κιλό Χοιρινό σε κύβους
· ½ κιλό Μοσχάρι ποντίκι
· ½ κιλό Αρνί ξεκοκαλισμένο σε κύβους
· ½ νεροπότηρο ελαιόλαδο
· 2 ποτήρια γλυκό κρασί
· 2-3 καρότα
· 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
· 2 κλωναράκια σέλερυ σε κύβους
· Μπαχάρι τριμμένο
· Αλάτι
· Τριμμένο πιπέρι
· 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
· Θυμάρι
· 2 μήλα ξεφλουδισμένα σε φέτες
Για την μαρινάδα
· 1 μπουκάλι γλυκό κρασί
· 2 ξυλάκια κανέλα
· 3 δαφνόφυλλα
· 7-8 κόκους μπαχάρι
· 5-6 κόκους μαύρο πιπέρι
Από το προηγούμενο βράδυ βάζω τα κρέατα μου να μαριναριστούν στην μαρινάδα μου. Θα πρέπει η μαρινάδα να καλύπτει πλήρως τα κρέατα. Σκεπάζω με μία σακούλα και τα αφήνω στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά. Βάζω τα κρέατα μου στην γάστρα χωρίς την μαρινάδα. Προσθέτω στη γάστρα το ελαιόλαδο, το κρασί, τα καρότα, το κρεμμύδι, το σέλερυ, το μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρι, τον πελτέ, το θυμάρι και τα μήλα. Τέλος ρίχνω χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κρέατα.
Μόλις βάλω την γάστρα στο φούρνο τον κατεβάζω στους 150 βαθμούς και το αφήνω να ψηθεί για τουλάχιστον 4 ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου