Tapas με μελιτζάνα και αντζούγια

Μερίδες: 8
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 50’

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι κομμένες σε μακρόστενες λωρίδες
  • 8 φιλέτα αντζούγιας
  • μπαγκέτα κομμένη σε διαγώνιες φέτες
  • λίγο ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζω τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο (180° C) να ψηθούν για 50-60 λεπτά, αφού πρώτα τις τρυπήσω με ένα πιρούνι σε 2-3 σημεία. Όταν κρυώσουν, τις ξεφλουδίζω και βγάζω όσα σπόρια μπορώ.
Πάνω σε κάθε φέτα μπαγέκας βάζω ψύχα μελιτζάνας, ένα φιλέτο αντζούγιας, 1 λωρίδα πιπεριά. Τις πασπαλίζω με ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: