Πανακότα με sauce καραμέλας

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 40’
Χρόνος αναμονής: 4 ώρες

Για την κρέμα
600 γρ. Κρέμα γάλακτος πλήρης
100 γρ. Φρέσκο γάλα
60 γρ. Ζάχαρη
10 γρ. φύλλα Ζελατίνης

για την καραμέλα
200 γρ. Ζάχαρη
50 γρ. Νερό σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. Νερό ζεστό
1 κ.γ. γλυκόζη

Για την κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύω την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την ζάχαρη και την τοποθετώ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαλακώνω τα φύλλα της ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει βγάζω την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνω τα φύλλα ζελατίνης. Ανακατεύω την κρέμα μου κατά διαστήματα και μόλις κρυώσει την βάζω σε μπολάκια και τα αφήνω στο ψυγείο για 4 ώρες.

για την καραμέλα: 
Σε μια κατσαρόλα βάζω τη ζάχαρη, το νερό σε θερμοκρασία δωματίου, τη γλυκόζη και τα αφήνω να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γίνουν σκούρα καραμέλα. Κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω σιγα-σιγά το ζεστό νερό προσέχοντας μην πιτσιλίσει και καούμε. Το αφήνουμε να κρυώσει και το ρίχνουμε πάνω στην κρέμα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: