Καυτερή κρασόσουπα με χοιρινό

Μερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 25’
Χρόνος Μαγειρέματος: 40’

  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε πολύ μικρές μερίδες
  • 7 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3-4 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 ½  μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί  (σαββατιανό ή μοσχοφίλερο)
  • 1/2 lt ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών 
  • 1-2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1-2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Πολτοποιώ τα κρεμμύδια στο μπλέντερ, σαν πουρέ. Σε μια κατσαρόλα σοτάρω σε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να κιτρινίσουν. Προσθέτω το κρέας και το σοτάρω μαζί με τα λαχανικά μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτω τον ζωμό, το πιπέρι καγιέν και την πάπρικα. Τέλος, ρίχνω όλο το κρασί. Βράζω για περίπου 30-40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να χυλώσει η σούπα και να μαλακώσει το κρέας. Την σερβίρω ζεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: