Xρόνος προετοιμασίας: 40’
Χρόνος ψησίματος: 20’
Χρόνος αναμονής: 4 ώρες
Για το μπισκότο
· 60 γρ. αμύγδαλο λευκό
· 70 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο
· 50 γρ. ζάχαρη άχνη
· 70 γρ. σοκολάτα λευκή, λιωμμένη σε μπεν μαρί
· 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
· 10 γρ. κορν φλάουερ
· 60 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου 2 ασπράδια)
Για την σοκολάτα
· 400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
· 400 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
· 200 γρ. γάλα
Για το μπισκότο:
Αλέθω στο μπλέντερ το αμύγδαλο μαζί με το φιστίκι και την άχνη. Ανακατεύω το μείγμα μου με το κορν φλάουερ, την κρέμα γάλακτος και το ασπράδι αυγού. Στο τέλος, προσθέτω τη λιωμένη λευκή σοκολάτα. Απλώνω το μίγμα σε μία λαδόκολλα σε πάχος 1 εκ. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου. Αφήνω να κρυώσει και κόβω 2 κύκλους διαμέτρου 20 εκ. Εναλλακτικά τοποθετώ το μίγμα σε δύο τσέρκια των 20 εκ. και ψήνω το μίγμα μέσα σε αυτά.
Για την σοκολάτα:
Τεμαχίζω την κουβερτούρα. Βράζω το γάλα και το αδειάζω πάνω στην κουβερτούρα που έχω βάλει σε ένα μπωλ. Ομογενοποιώ και προσθέτω την κρέμα γάλακτος που έχω χτυπήσει στο μπλέντερ για να είναι παχύρευστη.
Στήσιμο τούρτας:
Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22-24 εκ. βάζω τον ένα δίσκο από τη βάση, απλώνω τη μισή κρέμα, τον δεύτερο δίσκο και τελειώνω με την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνω την τούρτα μου στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου