Κρέπες με σπανάκι και sauce τυριών

Μερίδες: 16
Χρόνος προετοιμασίας: 40’
Χρόνος αναμονής: 30’
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

 

Για τις κρέπες
·        1 ½ κούπα αλεύρι κοσκινισμένο
·        1 ½ κούπα γάλα
·        1 αυγό χτυπημένο
·        1 κ.γ. μπεκιν πάουντερ
·        2 κ.σ. ελαιόλαδο
·        1 κ.γ. αλάτι
·        Μαργαρίνη για το ψήσιμο

Για τη γέμιση
·        250 γρ σπανάκι
·        2 κρεμύδια φρεσκα ψιλοκομένα
·        3 κ.σ. φρέσκια μέντα ψιλοκομένη
·        100 γραμ. παρμεζάνα
·        2 κούπες κρέμα γάλακτος
·        2 κ.σ. λάδι
·        Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα
·        1 κούπα κρέμα γάλακτος
·        100 γραμ. γκουντα
·        100 γραμ. ένταμ
·        Αλάτι
·        Λευκό πιπέρι

Επιπλέον
·        Λίγα φύλλα μέντας
·        Παρμεζάνα

Μείγμα για κρέπες:
Σε ένα μπωλ ρίχνω το αλεύρι, το γάλα, αλάτι, και ανακατεύω. Μετά ρίχνω το αυγό, το μπέκιν πάουντερ, το λάδι, και ανακατεύω μέχρι να γίνουν ένας ομιοιογενής χυλός. Αφήνω τον χυλό για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Βάζω σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και με ένα πινέλο αλείφω με μαργαρίνη. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνω ένα φλιτζανάκι του καφέ από τον χυλό και γυρίζω κυκλικά το τηγάνι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Μόλις ο χυλός πήξει τον γυρίζω με μία σπάτουλα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Όταν ροδίσει η κρέπα, τη βγάζω από το τηγάνι. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο για όλες τις κρέπες.
Για την γέμιση:
Χοντροκόβω το σπανάκι και το ζεματίζω σε λίγο νερό για 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Στην συνέχεια το βάζω σε ένα σουρωτήρι και το αφήνω να στραγγίξει.
Ρίχνω σε μία κατσαρόλα το σπανάκι, τα κρεμμύδια, την μέντα, την παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος, το λάδι, αλάτι, λευκό πιπέρι. Ανακατεύω για 2-3 λεπτά και κατεβάζω από την φωτιά.
Για την σάλτσα:
Ρίχνω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τα τυριά, αλάτι, λευκό πιπέρι και ανακατεύω μέχρι να πήξει.
Μοιράζω το μίγμα στις κρέπες και τυλίγω σε ρολά αφού έχω πρώτα κλείσει λίγο τα πλαϊνά για να μην βγει έξω το μίγμα.
Βουτυρώνω ένα πυρέξ και τις βάζω μέσα, πασπαλίζω με λίγο παρμεζάνα και ψήνω  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένεια όψη.
Σερβίρω τις κρέπες μαζί με την σάλτσα, λίγα φυλαράκια μέντας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: