Μερίδες: 12
Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Για τις κρέπες
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 κούπα χλιαρό γάλα
- ½ κούπα χλιαρό νερό
- 4 αβγά
- 4 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- λίγο αλάτι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για την γέμιση
- 200 γραμ. γραβιέρα Κρήτης χοντροτριμμένη
- 1 κολοκυθάκι καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
- 1 μικρή ντομάτα ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο καρότο
- 3 κ.σ. ψιλό αρακά
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο φινόκιο
- 1 κρεμμυδάκι λιωμένο στο μίξερ
- 1 ποτήρι νερού χυμό ντομάτας
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μείγμα για κρέπες:
Στο μπλέντερ ρίχνω το χλιαρό γάλα, το χλιαρό νερό, τα αβγά, το αλεύρι, ελάχιστο αλάτι, μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάω το μείγμα καλά και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Το αφήνετε να παγώσει καλά.
Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό σαγανάκι διαμέτρου 14 εκατ. και το αλείφω με ελάχιστο φρέσκο βούτυρο.
Χρησιμοποιώντας για μεζούρα ένα φλιτζανάκι του καφέ αδειάζω το μείγμα για τις κρέπες στο σαγανάκι, το γυρίζω για να απλωθεί σε όλη του την επιφάνεια, ψήνω περίπου για 1 λεπτό και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας αναποδογυρίζω την κρέπα για να ψηθεί και από την άλλη μεριά. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω όλες τις κρέπες μου.
Γέμιση:
Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμυδάκι. Στη συνέχεια ρίχνω μέσα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το κολοκυθάκι, τη ντοματούλα, το καρότο, τον αρακά και το φινόκιο. Μόλις στεγνώσει το τηγάνι από τα υγρά του σβήνω με το λευκό κρασί.
Αλατοπιπερώνω, αφήνω να πάρει μια καλή βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και περιμένω μέχρι το μείγμα να μελώσει. Το βγάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
Ρίχνω μέσα στο μείγμα της γέμισης τη μισή γραβιέρα και ανακατεύω καλά. Γεμίζω τις κρέπες με το μείγμα, φτιάχνω ρολά και τις βάζω σε ένα ταψάκι τη μια δίπλα στην άλλη.
Πασπαλίζω με την υπόλοιπη γραβιέρα τις κρέπες και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για ½ ώρα περίπου και μέχρι η γραβιέρα που είναι από πάνω να λeιώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου