Χρόνος προετοιμασίας: 20’
- 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
- 8 κούπες φύλλα από σπανάκι
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ½ κ.γ. θυμάρι τριμμένο
- ½ κ.γ. δεντρολίβανο τριμμένο
- ½ κ.γ. βασιλικό τριμμένο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ½ κούπα λάδι
- ¼ κούπας ξύδι μπαλσάμικο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καθαρίζω με μία βρεμένη πετσέτα τα μανιτάρια. Τα κόβω σε λεπτές φέτες και τα βράζω σε νερό για 3 λεπτά. Τα στραγγίζω καλά. Ανακατεύω τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σπανάκι και τα ρίχνω πάνω στα ζεστά μανιτάρια. Τα αφήνω λίγο να κρυώσουν. Κόβω το σπανάκι σε μεγάλα κομμάτια, τα βάζω στην σαλατιέρα και χύνω επάνω τη σάλτσα με τα μανιτάρια. Ανακατεύω ελαφρώς και σερβίρω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου