Linguine με καπνισό σολομό, μπρικ και βότκα

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20’

  • ½ κιλό linguine
  • 2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 2 φέτες καπνιστό σολομό περίπου 200 γραμ
  • 4 κ.γ. μπρικ
  • 2 κουτ σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 σφινάκι βότκα
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
Κόβω σε λωρίδες τον καπνισό σολομό. Βράζω τα linguine σε αρκετά αλατισμένο νερό και τα σουρώνω. Μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν ρίχνω το βούτυρο και το ζεσταίνω καλά. Ρίχνω τα linguine και ανακατεύω για να λιώσει το βούτυρο. Τέλος ρίχνω τη βότκα και ανακατεύω άλλη μία φορά. Σερβίρω τοποθετώντας τις λωρίδες του σολομού και 1 κ.γ. μπρικ. Τέλος πασπαλίζω με άνιθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: