Ταλιατέλες με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες

Μερίδες: 3
Χρόνος προετοιμασίας: 20’

 

  • 250 γρ. ταλιατέλες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. διάφορα μανιτάρια
  • 1 κ.σ. κρεμμυδάκι φρέσκο
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • ½ κ.γ. θυμάρι
  • 1,5 ποτήρι ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.σ. λιαστές ντομάτες
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κλαράκι σέλερυ σε μικρά κομμάτια
  • 3 κ.σ. σούπας παρμεζάνα (τριμμένη)
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
  • ½ ντομάτα φρέσκια κομμένη σε καρέ
  • μπόλικο ροζ πιπέρι 
Ρίχνω σε ένα μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει. Μόλις κάψει, σοτάρω τα όλα μανιτάρια ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν μαραθούν ρίχνω το φρέσκο κρεμμυδάκι να σοταριστεί και αυτό, το μπούκοβο και το θυμάρι. Παράλληλα, βάζω σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτω τις ταλιατέλες και τις αφήνω να βράσουν για ½ λεπτό. Στη συνέχεια, τις ρίχνω μέσα στο τηγάνι, ανακατεύοντάς τες με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτω αλατοπίπερο και σβήνω το φαγητό με το ζωμό. Ανακατεύω και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά: Ρίχνω αρχικά τις λιαστές ντομάτες και το σέλερυ χωρίς να ξεχνάω να ανακατεύω συνεχώς. Αφήνω το φαγητό να τραβήξει λίγο τα υγρά του (όχι τελείως) για 1-2 λεπτά και συνεχίζω με τον μαϊντανό και την παρμεζάνα. Σβήνω τη φωτιά και προσθέτω την μαργαρίνη μέχρι να λειώσει.
Σερβίρω τις ταλιατέλες γαρνίροντάς τες με λίγη φρέσκια ντομάτα και μπόλικο ροζ πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: