Λιγκουίνι (linguine) με μανιτάρια και άρωμα λεμονιού

μερίδες: 4
χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

·        500γρ linguine
·        250 γρ. ασπρομανίταρα
·        80ml ελαιόλαδο
·        1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
·        Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
·        1 κ.τσαγιού φρέσκο θυμάρι
·        1 ½ κ.τσ. αλάτι
·        Μαϊντανό ψιλοκομμένο
·        Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
·        Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Κόβω τα μανιτάρια σε μέτριες φέτες και τα σοτάρω σε δυνατή φωτιά. Τα βάζω στην πιατέλα (με το ελαιόλαδο) που θα σερβίρω, προσθέτω το αλάτι, το σκόρδο, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και το φρέσκο θυμάρι.
Βράζω τα linguine και κρατάω ένα ποτήρι μακαρονόζουμο. Στραγγίζω τα μακαρόνια και τα ρίχνω αμέσως  στην πιατέλα με τα μανιτάρια.
Ανακατεύω καλά  τα υλικά, προσθέτω από το μακαρονόζουμο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα και το πιπέρι. Ανακατεύω ξανά και σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: