Carbonara η αυθεντική

μερίδες: 4
χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά


·   ½ κιλό μακαρόνια νούμερο 6
·   30 γραμ βούτυρο
·   2 κ.σ. ελαιόλαδο
·   125 γραμ μπέικον κομμένο σε κομμάτια όχι πολύ μικρά ή πανσέτα
·   6 κ.σ. λευκό κρασί
·   4 κρόκοι αβγών
·   7 κουτ σούπας λεπτοτριμμένη παρμεζάνα
·   1 κουτ σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
·   αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ένα μικρό σαγανάκι σωτάρω το μπέικον χωρίς λάδι ή βούτυρο μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζω και το φυλάω σε ένα πιάτο.
Βράζω τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις γίνουν τα σουρώνω κρατώντας στην άκρη 1 ποτήρι ζωμό από τα μακαρόνια.
Μέσα στη κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια ρίχνω το βούτυρο και το ελαιόλαδο και το αφήνω μέχρι να λειώσει το βούτυρο. Αδειάζω μέσα στη κατσαρόλα τα μακαρόνια και ανακατεύω να βουτυρωθούν καλά. Ρίχνω μέσα στα μακαρόνια το καβουρδισμένο μπέικον και ανακατεύω.
Μέσα σε ένα μπολ χτυπάω τους κρόκους. Προσθέτω τις 6 κουταλιές κρασί και άλλες 6 κουταλιές ζουμί από τα μακαρόνια. Ρίχνω αμέσως το μίγμα των κρόκων στην κατσαρόλα και ανακατεύω γρήγορα για να μην σφίξει το αβγό, αλλά να δημιουργήσει μια κρεμώδη σάλτσα. Προσθέτω την παρμεζάνα, ανακατεύω για τελευταία φορά και σερβίρω.
Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και αν θέλω προσθέτω στα πιάτα τριμένη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: