Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος ψησίματος: 35’
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος ψησίματος: 35’
Για το μίγμα μπαχαρικών:
· 2 κ.σ. ξερό κόλιανδρο
· 1 κ.σ. γλυκάνισο
· 1 γεμάτη κ.σ. κανέλα
· 1 κ.σ. κύμινο
· 1 κ.σ. μπαχάρι
Για την πέρκα:
· 500 γρ. πέρκα φιλέτο
· 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
· 1 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένο
· 1 σκελ. σκόρδο ψητό
· 100 μλ ντομάτα κονκασέ
· 1 κούπα Ζωμό λαχανικών
· 1 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
· 1 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
· ξύσμα από 1 λεμόνι
· 1 ½ κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το μαροκινό κους κους:
· 150 γρ. κους κους μαροκινό
· 300 ml Ζωμό λαχανικών
· 2 κ.σ. κουκουνάρι
· 2 κ.σ. σταφίδα
· 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
· Αλάτι
· 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το μίγμα μπαχαρικών:
Ρίχνω σε ένα γουδί τα μπαχαρικά και τα χτυπάω όλα μαζί, για να κάνω ένα μίγμα μπαχαρικών.
Για το κους κους:
Σε μια κατσαρολίτσα με 450 ml χλιαρό νερό, διαλύω ένα κυβό ζωμού λαχανικών και ρίχνω μία κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίχνω το κους κους και κλείνω το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήνω για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει το κους κους και να ρουφήξει όλο το νερό. Στη συνέχεια το ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά: κουκουνάρι, σταφίδα και μπόλικο ψιλοκομμένο μαιντανό. Αλατίζω και ανακατεύω καλά να αναμιχθούν οι γεύσεις.
Για την πέρκα:
Βάζω στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι, για να κάψει καλά. Χαμηλώνω την φωτιά, ρίχνω ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρω τα λαχανικά, μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύω και αλατοπιπερώνω. Ρίχνω μια κουταλιά από το μίγμα μπαχαρικών, για να βγάλουν τα αρώματα τους. Προσθέτω ντομάτα κονκασέ και λιώνω με ζωμό λαχανικών. Ρίχνω μέσα και μια ολόκληρη σκελίδα ψητού σκόρδου. Προσθέτω τα φιλέτα του ψαριού ολόκληρα. Αλατοπιπερώνω και σκεπάζω με το καπάκι για να μαγειρευτεί το ψάρι μέσα στους ατμούς του. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνω την φωτιά και το αφήνω να μαγειρευτεί, το πολύ 5 λεπτά. Το κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω ξύσμα λεμονιού και τα αρωματικά του, κόλιανδρο και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Σερβίρω την πέρκα με λίγο κους κους και περιχύνω με ζουμάκι από το ψάρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου