Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος αναμονής: 5 μέρες
· 8-9 λεμόνια, μεγάλα και ώριμα
· 1 λίτρο καθαρό οινόπνευμα (95oC)
· 900 γρ. ζάχαρη
· 1 1/2 λίτρο νερό
Με κοφτερό μαχαίρι, αφαιρώ την εξωτερική φλούδα των λεμονιών, χωρίς να παίρνω πολύ από το άσπρο μέρος. Βάζω τις φλούδες σ' ένα μεγάλο βάζο και τις περιχύνω με το οινόπνευμα. Κλείνω το βάζο μου κι αφήνω να σταθούν 4-5 μέρες στο ψυγείο. Στραγγίζω το οινόπνευμα και πετάω τις φλούδες. Διαλύω τη ζάχαρη μέσα στο νερό και βράζω για 5', να γίνει ελαφρύ σιρόπι. Το αφήνω να κρυώσει εντελώς, ρίχνω και ανακατεύω το αρωματισμένο οινόπνευμα. Το μίγμα μου θα είναι θολό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου