Χρόνος προετοιμασίας: 30’
· 1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
· 1 ποτήρι ελαιόλαδο
· 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
· 4 ποτήρια νερό
· 1 κουταλιά κανέλλα
· 1 ποτήρι καρύδια κοπανισμένα ( ή αμύγδαλα ή κουκουνάρι )
Σε μια κατσαρόλα καβουρδίζω το ελαιόλαδο με το σιμιγδάλι και προσθέτω την κανέλα. Ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καβουρντιστεί καλά. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζω τη ζάχαρη με το νερό. Όταν βράσει ρίχνω το σιμιγδάλι. Ανακατεύω πάλι καλά για να μην κολλήσει ο χαλβάς. Σβήνω τη φωτιά και ρίχνω τα καρύδια και ανακατεύω να πάνε παντού. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τον αφήνω λίγο να πήξει. Μπορώ να τον βάλω σε φόρμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου