Σούπα Harira από το Μαρόκο

Μερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 20’
Χρόνος αναμονής: 8 ώρες
Χρόνος Μαγειρέματος: 50’

 

  • 1 κούπα ρεβίθια (μουσκεμένα από το προηγούμενο βράδυ)
  • 1 κούπα φακές
  • 1 κούπα αποξηραμένη αποφλοιωμένη φάβα
  • 1 ½ κούπα άσπρο αλεύρι
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 1/2 κούπα ρύζι
  • ½ κούπα φιδές
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1/2 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι φρέσκο κολίανδρο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανός
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 4 λίτρα νερό (αν εξατμιστεί συνεχίζω να προσθέτω)
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. κίτρινη ρίζα kharqoum, (το βρίσκω σε ινδικά μαγαζιά, ή σε μαγαζιά με μπαχαρικά)
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
Ψιλοκόβω όλα τα υλικά και τα τοποθετώ σε μια μεγάλη κατσαρόλα, εκτός από το φιδέ και το αλεύρι. Αφήνω τη σούπα να βράσει για 40 λεπτά. Όταν ψηθούν τα ρεβίθια, προσθέτω το φιδέ. Ανακατεύω σε ένα μπωλ το αλεύρι με ζεστό νερό μέχρι να ρευστοποιηθεί και να μην υπάρχουν σβόλοι. Προσθέτω τον χυμό λεμονιού και ρίχνω το μίγμα στην κατσαρόλα σιγά σιγά ενώ ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι μια πηχτή σούπα. Εάν είναι πολύ αραιή προσθέτω και άλλο αλεύρι. Εάν θέλω μπορώ να προσθέσω στη σούπα ένα ωμό αβγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: