Falafel με ντιπ γιαουρτιού (Αίγυπτος)

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Χρόνος ψησίματος: 25’

  • 1/2 κιλό αποξηραμένη, ξεφλουδισμένη φάβα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, χωρίς τα μεγάλα κοτσάνια
  • 2 κ.γ. τριμμένο κύμινο
  • 2 κ.γ. τριμμένο κολίανδρος
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια λάδι
Για το ντιπ γιαουρτιού
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. φλιτζάνι γιαούρτι
  • 2 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή λιωμένη
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο κύμινο
Για τα falafel:
Μουλιάζω την φάβα για ένα βράδυ.
Σε ένα Multi αναμιγνύω τη φάβα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το κύμινο, τον κολίανδρο, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι. Αλέθω μέχρι να γίνει το μίγμα λείο. Αφήνω το μείγμα να κάτσει για 30 λεπτά. Πλάθω κεφτέδες σε μέγεθος καρυδιού στρογγυλά και τα αφήνω να κάτσουν για 15 λεπτά.
Βάζω αρκετό ελαιόλαδο και τα τηγανίζω μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνω πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Για το ντιπ γιαουρτιού αναμιγνύω όλα τα υλικά και αφήνω το ντιπ μου για μερικές ώρες στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: