Στραπατσάδα

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 20’

  • 7 μέτριες ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 8 αυγά
  • 1 μεγάλο κομμάτι τυρί, φέτα θρυματσμένη
  • λίγη ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • λίγη ρίγανη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι
  • 1 κλωναράκι βασιλικό
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
Βάζω σε ένα βαθύ τηγάνι τις ντομάτες, τα μυρωδικά, τη πιπεριά, τη ζάχαρι το αλάτι και τα αφήνω να βράσουν έως ότου μειωθούν τα υγρά της ντομάτας. Τότε ρίχνω το ελαιόλαδο, τη φέτα και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Ανακατεύω συνεχώς με ξύλινο κουτάλι μέχρι να δω πως έχουν ψηθεί καλά τα αυγά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: