Τηγανητά κολοκυθάκια με κουρκούτι μπύρας

Μερίδες: 5
Χρόνος Προετοιμασίας: 30’
Χρόνος Μαγειρέματος: 10’
  • 6 κολοκυθάκια τρυφερά
  • 350 ml μπίρα
  • Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 200 γραμμ.)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Ετοιμάζω τον χυλό, ρίχνοντας την μπύρα σε ένα μπώλ και προσθέτοντας λίγο-λίγο το αλεύρι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύω μέχρι να έχω έναν χυλό όχι πολύ σφιχτό, χωρίς σβόλους. Τον σκεπάζω και τον αφήνω για 30’ στο ψυγείο. Κόβω τα κολοκυθάκια κατά μήκος, τα πασπαλίζω με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για 15’ να βγάλουν τα υγρά, τέλος τα σκουπίζω με απορροφητικό χαρτί ή μία πετσέτα.
Βουτάω μία μία φέτα κολοκυθιού στο χυλό και τηγανίζω και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Τις αφήνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τα σερβίρω ζεστά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: