Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 30’
- 6 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
- 1 νεροπότηρο πλιγούρι
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- Χοντρό Αλάτι
Για το dressing
- 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 φλ. Καφέ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. ξίδι
- Αλάτι
Μουλιάζω το πλιγούρι για 30’ σε άφθονο νερό.
Τρυπάω τις πιπεριές με ένα πιρούνι και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Τις ψήνω για περίπου 30’. Τις βγάζω και τις βάζω σε μία σακούλα με μπόλικο χοντρό αλάτι να «ιδρώσουν». Μετά από 20’ καθαρίζω την φλούδα τους, το κοτσάνι και τα σπόρια και τις χοντροκόβω.
Σουρώνω το πλιγούρι και το ρίχνω στην σαλατιέρα μου με τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τον άνιθο και τις πιπεριές και ανακατεύω. Φυλάω την σαλάτα μου στο ψυγείο.
Βάζω τα υλικά του dressing στο multi εκτός από την λιαστή ντομάτα και τα χτυπάω καλά. Προσθέτω και την λιαστή ντομάτα και περιχύνω την σαλάτα μου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου