Κοτόπουλο με λαχανικά, κάρι και αράπικο φιστίκι

Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 30’

  • 500 γρ. Στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
  • 1 μελιτζάνα σε κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. ξανθιές σταφίδες
  • 1 φλ. Του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. κάρι
  • 1 φλ. Του καφέ κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. τζίντζερ
  • Αλάτι
  • Λευκό πιπέρι
  • 150 γρ. Αράπικα φυστίκια καθαρισμένα 
Βάζω το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρω το κοτόπουλο και το κρεμμύδι για 2-3’. Ρίχνω όλα τα λαχανικά και ανακατεύω. Μετά από 2-3’ ρίχνω το κάρι και το τζίντζερ. Ρίχνω το κρασί, τις σταφίδες, αλατοπιπερώνω και σκεπάζω την κατσαρόλα, μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Ρίχνω την κρέμα γάλακτος και αφήνω να πάρει βράση. Τοποτεθετώ σε πιατέλα. Στο multi χοντροκόβω το φυστίκι και πασπαλίζω το κοτόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: