Χρόνος προετοιμασίας: 25’
Χρόνος Μαγειρέματος: 30’
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 600 γραμμ. στήθος κοτόπουλου φιλέτο ψητό
- 1 τρυφερό μαρούλι χοντροκομμένο
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1 αβγό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 φιλέτα αντσούγιας
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Ψήνω το κοτόπουλο στο γκριλ ή στο φούρνο. Μπορώ να χρησιμοποιήσω και έτοιμο ψητό κοτόπουλο. Στην συνέχεια το κόβω σε μικρούς κύβους.
Στην σαλατιέρα τοποθετώ τα υλικά της σαλάτας μου και τα ανακατεύω.
Στο μπλέντερ χτυπάω το αυγό, το σκόρδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα και τις αντσούγιες μέχρι να γίνουν κρέμα. Ανακατεύοντας προσθέτω λίγο-λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να ενσωματωθεί. Περιχύνω την σαλάτα μου με το dressing.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου