μερίδες: 4
χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
- ½ κιλό ταλιατέλες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. Φρυγανιά τριμένη
- 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
- 2 κ.σ. δενδρολίβανο
- 2 κ.κ. ξύσμα λεμονιού
- 1 φλ. Ελιές μαύρες
- 1 φλ. Φέτα κομμένη σε κύβους
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βράζω σε μία κατσαρόλα με αρκετά αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες. Ζεσταίνω την 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτριο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτω την φρυγανιά, χαμηλώνω την φωτιά, και ανακατεύω για 2-3 λεπτά ώσπου να χρυσίσει, το βγάζω και το αφήνω σε ένα μπωλ. Σκουπίζω το τηγάνι με χαρτί κουζίνας, προσθέτω την άλλη κουταλιά ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρω για 1 λεπτό. Ρίχνω το δενδρολίβανο, το ξύσμα λεμονιού, τις ελιές και το πιπέρι και ανακατεύω για 2-3 λεπτά ώστε να ζεσταθούν καλά. Ανακατεύω όλα τα υλικά με τις ταλιατέλες μου και σερβίρω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου