Ταλιατέλες με φέτα, ελιές και δενδρολίβανο

μερίδες: 4
χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • ½ κιλό ταλιατέλες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. Φρυγανιά τριμένη
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • 2 κ.σ. δενδρολίβανο
  • 2 κ.κ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλ. Ελιές μαύρες
  • 1 φλ. Φέτα κομμένη σε κύβους
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βράζω σε μία κατσαρόλα με αρκετά αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες. Ζεσταίνω την 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτριο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτω την φρυγανιά, χαμηλώνω την φωτιά, και ανακατεύω για 2-3 λεπτά ώσπου να χρυσίσει, το βγάζω και το αφήνω σε ένα μπωλ. Σκουπίζω το τηγάνι με χαρτί κουζίνας, προσθέτω την άλλη κουταλιά ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρω για 1 λεπτό. Ρίχνω το δενδρολίβανο, το ξύσμα λεμονιού, τις ελιές και το πιπέρι και ανακατεύω για 2-3 λεπτά ώστε να ζεσταθούν καλά. Ανακατεύω όλα τα υλικά με τις ταλιατέλες μου και σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: